söndag 9 september 2007

SM Guld åt Lightweight Crew


Nu i helgen avgjordes SM på Hjelmsjön i Örkelljunga. Tävlingen var uppdelad på tre dagar:

I fredags så utkämpades den individuella kampen när 1xHlv roddes. Från början skulle hela crewet ställa upp men Löwet åkte på en förkylning dagarna innan och avanmälde sig. Toll och Kräster hade hoppats på att slåss om medaljerna men lyckades inte riktigt. Det var dock endast 1.9 s upp till bronspengen. Crewmästare blev Toll (endast 0.1 s före Kräster). Placeringsmässigt blev det: Toll 4:a, Kräster 5:a och Kjelle 6:a.

Under lördagen var Löwet tillbaka för att slåss om guldmedaljen. Hela crewet var samlat och det var dags för 4-Hlv. De tuffaste konkurrenterna var Falkenberg som har vunnit klassen de tre senaste åren. Efter endast ett pass i kroppen så var vi bara 4 s efter dem när för-SM anordnades på rådasjön. Med ytterligare 4 pass tillsammans så hoppades vi vara redo för att utmana på riktigt. Under loppet så hängde vi med bra i starten men tappade lite när det blåste tuffare sidvind efter ca 500 m. Vi närmade oss sedan ett par gånger men Falkenberg lyckades hålla ifrån ända in i mål. Vi är ändå nöjda med våran insats då vi gav segrarna en ordentlig kamp (delar av deras besättning var så trötta att de fick bäras ur båten).

På söndagen så var det dags för SM's höjdpunkt 2xHlv där Toll och Kräster satt vid årorna. I år kändes det extra kul att ställa upp i denna klass då det är den vi har tränat mest den senaste månaden. Vi var även något av favoriter eftersom vi vunnit för-SM en månad tidigare. Båda atleterna var väldigt laddade och sugna på att vinna. Det var bara att gå ut hårt och sedan öka, inte släppa ett drag under loppet. Det gick sedan som planerat och efter en rejäl startutgång kopplade vi greppet och kunde sedan dryga ut ledningen för att ohotade spurta sista biten in i mål. Äntligen gav Mölndals lättviktssatsning resultat.

Övrig kuriosa: Det var just på Hjelmsjön som Toll och Kräster senast vann ett SM guld tillsammans. Året var 2004 och klassen 2-Hlv.