tisdag 13 maj 2008

Regattapremiär

I helgen var Kräster och Toll i Farsta (läs Stockholm) för årets första 2000 m tävling. Vädret var kanonfint (fast nästan lite för varmt). Under lördagen rodde de båda singlar. Klassen var blandad med både tung- och lättviktare. Kräster och Toll tog sig till A-final där de slutade 2:a respektive 4:a och placerades sig därmed båda bland topp tre av lättviktsroddarna.

Under söndagen så roddes första ett dubbellopp. Mölndalsduon hade tillfälligt blivit splittrad och Kräster rodde med, segraren ifrån lördagens singellopp, Dennis Bernhardsson. Toll fick avstå loppet då hans tilldelade partner var sjuk. Strax efter dubbeln så var det dags för att testa den nya lättviktsscullerfyran bestående av Kräster, Dennis B (Kungälv), Anders Johansson (Hammarby) och Toll. Värmen och solen ifrån lördagen höll visserligen i sig men förhållandena hade förvärrats betydligt och det blåste nu mycket kraftig motvind. Detta blev avgörande för kombinationen som förlorade med tre tiondelar över Stockholm Roddförenings tunga scullerfyra. Rodden funkade dock bra och hade det inte varit motvind hade lättviktsgänget med största sannolikhet stått som segrare.

Mölndalsduon var nöjda med helgens insats och om en och halv vecka så är det dags för Ryrsjöregattan. Då hoppas de båda ha höjt sig ännu en nivå. Toll visade god form på dagens träning då han efter en utmaning av klubbens franska dubbelkombination krossat motståndet på en 500 m max. Tiden var ungefär 1:37 och är enligt egen utsago, (troligtvis), den regerande sprintmästarens snabbast hitintills.